AUDIO POEZIJA - Nikola Stojanović

Go down

AUDIO POEZIJA - Nikola Stojanović

Порука  NikolaS on Thu Jul 14, 2011 9:57 am

Млади песник из Крушевца, Никола Стојановић, недавно је објавио диск ''ЉУБАВНИ ВЕТРОВИ'', на ком се нашло 12 рецитала. Никола Стојановић пише претежно љубавну поезију, па је за овај диск одабрао 12 љубавних песама из својих збирки ''ЉУБАВ НА ХОРИЗОНТУ'' и ''ДОДИРИ ЧЕЖЊЕ''...Стихове је казивао наш велики глумац Милија Вуковић, а и позната крушевачка рецитаторка Дaница Гвозденовић...


УЖИВАЈТЕ
(Уласком на овај линк отвара се плејлиста са 12 песама)

https://www.youtube.com/watch?v=YZC3V1XodC8&list=PL4F51B3BA3585F271


Никола Стојановић рођен је 07.03.1992 у Великој Крушевици код Крушевца. Ученик је четвртог разреда Машинско-електротехничке школе у Крушевцу. Писањем се бави од своје 12-те године живота. Своје прве радове објављивао је у неколико дечијих часописа, многе песме објављене су му у новинама и књижевним часописима. Песме су му заступљене у неколико зборника љубавне поезије.
Награђен на конкурсу „Бела Бреза“ за љубавну поезију, а огледао се и у писању поезије хумористичког жанра. На Међународном фестивалу хумора и сатире „Златна Кацига“ у Крушевцу награђиван је два пута у категорији за младе до 18 година. Награђен на конкурсу поводом сто година смрти Лазе Костића другом наградом. Прву награду је освојио на конкурсу „Млади за старе“ у Чајетини. Награђен трећом наградом на конкурсу у Крушевцу на тему „Мир“. Награђен за љубавну поезију у Кикинди поводом прославе библиотеке. Награђен је у Београду на конкурсу „Мој град је бео град“ . Добитник награде удружења за борбу против рака у Београду за поезију на тему: ''Здрава храна''.
Објавио збирке песама: ''Љубав на хоризонту'' и ''Додири чежње'', а и диск ''Љубавни ветрови'' са 12 рецитала, на ком се појавио као рецитатор и Милија Вуковић, наш велики глумац.

NikolaS

Број порука : 1
Registration date : 14.07.2011

Погледај профил корисника

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму