ПЕСМЕ - Милован Аксентијевић

Go down

ПЕСМЕ - Милован Аксентијевић

Порука  Admin on Mon Jun 20, 2011 1:12 pm

ПЕСМЕ - Милован Аксентијевић

ISBN 978-86-86863-53-9Песнички изрази из даљине

Милован Аксентијевић (псеудоним Мића Дикић) написао је збирку песама у којој су преовладале две теме: Завичај и Љубав.
Из његових песама да се закључити да човек у животу може имати само један Завичај, а то је његово село Сибница на обронцима познате и чувене планине Космај. У хроници "Сопот" пише да у овим селима општине Сопот живе честити, поштени и вредни људи. У оваквој средини одрастао је и стасао Милован.
Из песама се може закључити да аутор има јако васпитање које је стекао у породици која уважава српске обичаје, традицију и историју свог народа. Пева он о свом селу, својим другарима из детињства, о својој породици и пријатељима.
Његове песме садрже и носталгију за родним крајем, уважавајући земљу у којој он, са својом породицом, живи. Песме садрже јаку ноту хуманих и етичких вредности. Ту су и значајне поуке и поруке којих треба да се придржавају сви људи.
Аутор је свој сан претворио у стварност и написао песме које гале човекову душу. Песме с љубавном тематиком не третирају само љубав према супротном полу, већ оне истичу љубав према својој деци, родитељима, свом родном крају, пријатељима, према породици и уметности...
Неке песме нам дочаравају хармонију која влада у његовој породици. За овог аутора љубав је узвишеност и категорија која обогаћује човеков живот. Његова супруга, деца и пријатељи треба да се радују овим песмама које и њих нису мимоишле. Његова неизмерна љубав према својој супрузи Мирјани је изражена и у датуму објављивања ове збирке: 18. мај, на њен рођендан.
Песме господина Аксентијевића су допринос српској поетици и културној ризници.

мр Павле Џелетовић Иванов

Admin
Admin

Број порука : 193
Registration date : 15.11.2008

Погледај профил корисника http://poeta.forumsc.net

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму