ПРИЧА О ПТИЦИ КОЈА НИЈЕ ИМАЛА КРИЛА - Ивана Петковић

Go down

ПРИЧА О ПТИЦИ КОЈА НИЈЕ ИМАЛА КРИЛА - Ивана Петковић

Порука  Admin on Thu Oct 22, 2009 9:53 am

ПРИЧА О ПТИЦИ КОЈА НИЈЕ ИМАЛА КРИЛА

Зажели Бог да створи птицу најпосебнију од свих. Тако да једног дана, очаран песмом њеном, као својим јединственим делом, овај свет промени у нешто невиђено и чудесно.
Да се разумемо, сва Божја дела су јединствена, прави уникати, али ова птица одскакала је од свих. Била је птица без крила.
Није она сањала о бог-зна-каквом лету, жудела за планинским масивима и небеским пространствима, као остале птице. Али негде у дубини свога срца, стидљиво је чувала жељу да полети међу трешњине крошње, баш у пролеће кад она процвета. Али Божја воља за њу је била другачија.
Па пошто никада неће полетети, дотерала је свој глас скоро до савршенства. Знала је да Бог неће остати равнодушан, да ће у заносу једног трена поклонити јој малу врећицу радости.
А онда је сазнала нови Божји план, који је гласио:" ТИ МОРАШ ДА ПОЛЕТИШ! ТИ СИ ПТИЦА!"
Она га је запрепаштено упитала:" Али како, Боже?! Ја немам крила!!!"
Рече Бог:" Што затражих од тебе, то ћу и добити!".
" Па, како је то могуће,Оче?!", упитала је птица.
Тада јој Бог рече, уверен у њену способност и снагу:" Видиш, створио сам много створења, дао сам им многе могућности, за узврат тражим само онолико, колико сам им дао. Ни трунку више, ни мање. Али ти си посебан створ и од тебе тражим посебан задатак! Знам да ни једна птица не уме да лети без крила, али ти можеш, ти си посебна. Лако је човеку који има очи гледати преда се, и заобићи препреку на путу. Лако је птици која има крила умаћи ловцу у заседи. Али тек кад ти узлетиш, спознаћеш праву цену живота. Само они који немају крила, могу више и брже да полете! Ореоли се стичу тако! И бесмртност исто! Зато лети...У томе је твоја величина! Ти можеш и оно што другима није дано.
Једнога пролећа, тек процвала трешња ширише опојан мирис, зачу се лепет невидљивих крила...

Admin
Admin

Број порука : 193
Registration date : 15.11.2008

Погледај профил корисника http://poeta.forumsc.net

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму